
Witte Chocolade Mousse met Pistache
Chocolade Mousse met een twist
Beoordeling
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Breng een pannetje met een klein laagje water aan de kook en snij de witte chocolade grof. Doe de chocolade in een hitte bestendige kom en zet deze op de pan met kokend water. Roer in de kom tot de witte chocolade gesmolten is. Zet het vuur laag.
- 2
Splits de eieren en klop de dooiers met suiker luchtig.
- 3
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom. Klop ook de slagroom lobbig.
- 4
Hak de pistachenoten fijn tot bijna een poeder.
- 5
Meng de gesmolten chocolade met de eierdooiers terwijl je stevig roert. Voeg de fijngehakte pistachenoten toe.
- 6
Spatel voorzichtig de slagroom en vervolgens het opgeklopte eiwit door het mengsel.
- 7
Schep de mousse in glazen en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- 8
Garneer met extra pistachenoten voor het serveren.


