Pistache Broodjes
Bakken

Pistache Broodjes

Gevuld met pistachecrème

Bereidingstijd
2 uur 30 minuten
Porties
8 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Doe de melk in een kommetje voor 10 seconden in de magnetron tot het lauw is. Let op, maak de melk niet te warm! Roer een theelepel suiker en het gist er doorheen en laat 10-15 minuten staan. Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in kleine blokjes.

  2. 2

    Meng de bloem met de overige suiker en het zout.

  3. 3

    Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed als laatste de zachte roomboter door het deeg heen tot het helemaal in opgelost.

  4. 4

    Doe het deeg in een beboterde kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.

  5. 5

    Maak intussen een pistachecrème. Maal de pistachenoten fijn (houd een eetlepel pistachenoten apart) tot poeder voeg een eetlepel suiker toe en de pistachepasta toe. Voeg vervolgens een theelepel melk toe en roer goed. Voeg telkens een theelepel melk toe totdat het een consistentie heeft van een dikke crème.

  6. 6

    Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bolletje met een beetje gesmolten boter, leg de vochtige theedoek eroverheen en laat nog 30 minuten rijzen.

  7. 7

    Hak de overgelaten pistachenoten grof en strooi het over de bolletjes. Bak de bolletje 20 minuten op 200 graden goudbruin in de oven.

  8. 8

    Laat de bolletje afkoelen op een rooster en maak daarna met een scherp mesje een gaatje in onderkant van de bolletjes.

  9. 9

    Spuit de pistachecrème met een spuitzak in het gat. Je broodjes zijn nu klaar. Smullen maar!

Voedingswaarde (per portie)

435
kcal
14.8g
eiwit
61.7g
koolhydraten
13.5g
vet

Tags

Gerelateerde recepten