Kippenspiesen met Pistache-Yoghurtsaus
Koken

Kippenspiesen met Pistache-Yoghurtsaus

Weer eens wat anders dan pindasaus

Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Laat houten spiezen minstens een uur weken in koud water. Rijg de blokjes kip aan de spiezen.

  2. 2

    Rasp de schil en pers het sap van de halve citroen van een halve citroen. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met olijfolie, citroensap en rasp, peper en zout. Laat 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.

  3. 3

    Hak ondertussen pistachenoten grof en meng yoghurt met citroensap, olijfolie en gehakte pistachenoten tot een saus.

  4. 4

    Grill de spiesjes op de barbecue of grillpan tot goudbruin en gaar.

  5. 5

    Serveer de spiesjes met de pistache-yoghurtsaus ernaast.

Voedingswaarde (per portie)

406
kcal
27.8g
eiwit
7.6g
koolhydraten
30.1g
vet

Tags

Gerelateerde recepten