
Koken
Kippenspiesen met Pistache-Yoghurtsaus
Weer eens wat anders dan pindasaus
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4 porties
Beoordeling
10.0/10(1)
Beoordeel:
10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Laat houten spiezen minstens een uur weken in koud water. Rijg de blokjes kip aan de spiezen.
- 2
Rasp de schil en pers het sap van de halve citroen van een halve citroen. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met olijfolie, citroensap en rasp, peper en zout. Laat 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
- 3
Hak ondertussen pistachenoten grof en meng yoghurt met citroensap, olijfolie en gehakte pistachenoten tot een saus.
- 4
Grill de spiesjes op de barbecue of grillpan tot goudbruin en gaar.
- 5
Serveer de spiesjes met de pistache-yoghurtsaus ernaast.
Voedingswaarde (per portie)
406
kcal
27.8g
eiwit
7.6g
koolhydraten
30.1g
vet


