Pistache Tiramisu
Bakken

Pistache Tiramisu

Traditioneel maar anders

Bereidingstijd
4 uur 30 minuten
Porties
6 porties

Beoordeling

9.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Doe 200 gram van de pistachenoten samen met de honing en het water in een blender en blend tot het volledig glad is als een pasta. Hak de overige pistachenoten grof met een mes.

  2. 2

    Scheid de eiwitten van de eigelen en klop de eigelen in een kom stijf met de suiker. De eiwitten gebruiken we niet in dit recept maar hier kan je heerlijke pistache schuimpjes van maken!

  3. 3

    Klop in een andere kom de mascarpone los en spatel het luchtige eigeelmengel beetje bij beetje door de mascarpone. Spatel niet te hard zodat het een luchtig mengel blijft.

  4. 4

    Doe de espresso in een diep bord en doop de lange vingers kort in de espresso. Voeg eventueel een scheutje van je favoriete likeur toe aan de espresso zoals amaretto of koffielikeur.

  5. 5

    Pak een kleine rechthoekige schaal en bedek de bodem met de lange vingers. Spatel een laag van ongeveer 1 cm dik van het mascarpone-eimengsel over de lange vingers.

  6. 6

    Besprenkel een klein beetje van de pistachepasta over de mascarpone. Herhaal deze stappen tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laag van het mascarponemengsel en sprenkel de gehakte pistachenoten er overheen.

  7. 7

    Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast. De tiramisu is maximaal 48 uur lang houdbaar in de koelkast. Eet smakelijk!

Voedingswaarde (per portie)

578
kcal
14.7g
eiwit
76.1g
koolhydraten
24.9g
vet

Tags

Gerelateerde recepten