
Pistache Souffle
Own het kerstdiner met dit dessert.
Beoordeling
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius hetelucht en vet de soufflévormpjes in met boter en dun laagje suiker. Hak de pistachenoten fijn tot een poeder.
- 2
Scheid de eieren in twee kommen. Klop de eidooiers met suiker (houd 1 eetlepel suiker apart) en de pistachepasta tot een luchtige massa. Spatel de pistachepoeder erdoor.
- 3
Klop de eiwitten met de suiker en citroensap stijf in een aparte kom.
- 4
Spatel de eiwitten voorzichtig door het pistachemengsel.
- 5
Vul de vormpjes tot net onder de rand en maak met een vinger een geultje langs de rand van de soufflé.
- 6
Zet de vormpjes in een ovenschaal en vul een ovenschaal met een klein laagje water dat maximaal tot de helft van de vormpjes komt. Bak 15-20 minuten tot de soufflés mooi gerezen zijn.
- 7
Serveer direct uit de oven, lekker met een bolletje vanille-ijs of pistache-ijs.


