Pistache Souffle
Bakken

Pistache Souffle

Own het kerstdiner met dit dessert.

Bereidingstijd
45 minuten
Porties
6 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius hetelucht en vet de soufflévormpjes in met boter en dun laagje suiker. Hak de pistachenoten fijn tot een poeder.

  2. 2

    Scheid de eieren in twee kommen. Klop de eidooiers met suiker (houd 1 eetlepel suiker apart) en de pistachepasta tot een luchtige massa. Spatel de pistachepoeder erdoor.

  3. 3

    Klop de eiwitten met de suiker en citroensap stijf in een aparte kom.

  4. 4

    Spatel de eiwitten voorzichtig door het pistachemengsel.

  5. 5

    Vul de vormpjes tot net onder de rand en maak met een vinger een geultje langs de rand van de soufflé.

  6. 6

    Zet de vormpjes in een ovenschaal en vul een ovenschaal met een klein laagje water dat maximaal tot de helft van de vormpjes komt. Bak 15-20 minuten tot de soufflés mooi gerezen zijn.

  7. 7

    Serveer direct uit de oven, lekker met een bolletje vanille-ijs of pistache-ijs.

Voedingswaarde (per portie)

343
kcal
13.9g
eiwit
22.6g
koolhydraten
21.2g
vet

Tags

Gerelateerde recepten