Pistache-Pesto Pasta met Citroen & Rucola
Koken

Pistache-Pesto Pasta met Citroen & Rucola

Zomers, fris, licht en heerlijk.

Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Breng een grote pan water met een snuf zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook beetgaar volgens de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje van het kookwater.

  2. 2

    Pel de knoflookteen en rasp de schil van de citroen fijn. Hak of maal de pistachenoten grof.

  3. 3

    Doe de pistachenoten, parmezaanse kaas, knoflook, citroenrasp en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een grove pesto. Voeg eventueel wat citroensap toe.

  4. 4

    Schep de gekookte spaghetti terug in de pan en roer de pesto erdoor. Voeg een scheut kookwater toe tot de saus romig wordt.

  5. 5

    Breng op smaak met extra zout en peper en meng als laatste de rucola erdoor. Serveer direct.

Voedingswaarde (per portie)

654
kcal
14.6g
eiwit
78.5g
koolhydraten
30.7g
vet

Tags

Gerelateerde recepten