Pistache Madeleines
Bakken

Pistache Madeleines

Oui oui cookie

Bereidingstijd
32 minuten
Porties
24 porties

Beoordeling

9.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Klop de eieren luchtig met de suiker tot een bleek mengsel.

  2. 2

    Smelt de boter, laat afkoelen en spatel door de geklopte eieren. Voeg de pistachepasta toe, vanille-extract en de honing toe en spatel deze ook rustig door het mengsel.

  3. 3

    Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel voorzichtig door het beslag.

  4. 4

    Hak de pistachenoten fijn en meng erdoor.

  5. 5

    Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

  6. 6

    Vet de madeleinevormpjes in met roomboter en vul voor tweederde met beslag.

  7. 7

    Bak 10-12 minuten op 200 graden tot goudbruin.

  8. 8

    Laat kort afkoelen en haal uit de vorm.

  9. 9

    Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Voedingswaarde (per portie)

79
kcal
2.8g
eiwit
10.3g
koolhydraten
2.8g
vet

Tags

Gerelateerde recepten