
Bakken
Pistache Madeleines
Oui oui cookie
Bereidingstijd
32 minuten
Porties
24 porties
Beoordeling
9.0/10(1)
Beoordeel:
9.0/10(1)
Beoordeel dit recept:
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Klop de eieren luchtig met de suiker tot een bleek mengsel.
- 2
Smelt de boter, laat afkoelen en spatel door de geklopte eieren. Voeg de pistachepasta toe, vanille-extract en de honing toe en spatel deze ook rustig door het mengsel.
- 3
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel voorzichtig door het beslag.
- 4
Hak de pistachenoten fijn en meng erdoor.
- 5
Laat het beslag 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- 6
Vet de madeleinevormpjes in met roomboter en vul voor tweederde met beslag.
- 7
Bak 10-12 minuten op 200 graden tot goudbruin.
- 8
Laat kort afkoelen en haal uit de vorm.
- 9
Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Voedingswaarde (per portie)
79
kcal
2.8g
eiwit
10.3g
koolhydraten
2.8g
vet


