
Pistache Groene Asperges Risotto
Heerlijk gezond en comforting
Beoordeling
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Bereid 1 liter bouillon in een pan en breng aan de kook. Als het kookt zet het vuur laag. Blancheer de asperges in de bouillon gedurende 3 minuten en haal ze uit de pan. Let op: giet de bouillon niet af.
- 2
Snipper de ui fijn en doe de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig.
- 3
Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijn toe, roer en wacht tot de wijn is ingekookt.
- 4
Voeg nu een soeplepel bouillon toe, laat het inkoken en roer goed met een houten lepel. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.
- 5
Voeg de roomboter en de geraspte parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer goed door.
- 6
Roer de grofgehakte pistachenoten door de risotto en bewaar een eetlepel.
- 7
Dien de risotto op in diepe borden, verdeel de asperges over de borden en besprenkel met de overgebleven pistachenoten. Buon appetito!


