Pistache Groene Asperges Risotto
Koken

Pistache Groene Asperges Risotto

Heerlijk gezond en comforting

Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Bereid 1 liter bouillon in een pan en breng aan de kook. Als het kookt zet het vuur laag. Blancheer de asperges in de bouillon gedurende 3 minuten en haal ze uit de pan. Let op: giet de bouillon niet af.

  2. 2

    Snipper de ui fijn en doe de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig.

  3. 3

    Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijn toe, roer en wacht tot de wijn is ingekookt.

  4. 4

    Voeg nu een soeplepel bouillon toe, laat het inkoken en roer goed met een houten lepel. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is.

  5. 5

    Voeg de roomboter en de geraspte parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer goed door.

  6. 6

    Roer de grofgehakte pistachenoten door de risotto en bewaar een eetlepel.

  7. 7

    Dien de risotto op in diepe borden, verdeel de asperges over de borden en besprenkel met de overgebleven pistachenoten. Buon appetito!

Voedingswaarde (per portie)

581
kcal
12.7g
eiwit
86.9g
koolhydraten
19.7g
vet

Tags

Gerelateerde recepten