
Bakken
Pistache Crème Brûlée
Brand je vingers niet!
Bereidingstijd
1 uur
Porties
4 porties
Beoordeling
10.0/10(1)
Beoordeel:
10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Snijdt het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap hem leeg met het mes, Doe zowel vanille als het stokje in een pan met de slagroom. Verwarm de slagroom tot net tegen de kook.
- 2
Splits de eieren en klop de eidooiers met suiker en pistachepasta luchtig.
- 3
Giet de warme room langzaam bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen.
- 4
Voeg fijngehakte pistachenoten toe. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- 5
Zet de vormpjes in een ovenschaal en vul een ovenschaal met een klein laagje water dat maximaal tot de helft van de vormpjes komt. Bak 35-40 minuten tot de crème net gestold is.
- 6
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
- 7
Bestrooi vlak voor serveren met suiker en brand af met een brander tot een krokant laagje.
Voedingswaarde (per portie)
572
kcal
13.9g
eiwit
34.3g
koolhydraten
43g
vet


