Pistache Cantuccini
Bakken

Pistache Cantuccini

Lekker dopen in de espresso

Bereidingstijd
1 uur 10 minuten
Porties
30 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140 graden celsius hete lucht of 160 graden boven en onderwarmte.

  2. 2

    Kluts twee eieren in een kom en zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom. Voeg de suiker, het zout, het vanille-extract en de rasp van een halve citroen toe.

  3. 3

    Kneed alles goed door elkaar tot je een samenhangend deeg hebt en voeg de gepelde hele pistachenoten toe aan het deeg en kneed nog een minuut door tot de pistachenoten goed verdeeld zijn.

  4. 4

    Verdeel het deeg in lange rollen van ongeveer 4 centimeter breed en druk ze van boven een beetje aan. Scheid het eigeel van het laatste ei en doe het in een kommetje. Klop het eigeel met de eetlepel melk los. Bestrijk met een kwast de rollen met het eimengsel.

  5. 5

    Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

  6. 6

    Haal de bakplaat uit de oven en snijd de rollen direct in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter met een scherp (geen kartel) mes Leg de plakjes naast elkaar op de snijkant naar beneden op de bakplaat.

  7. 7

    Doe de ovenplaat nog 20 minuten terug in de oven totdat ze goudbruin zijn.

  8. 8

    Haal de cantuccini uit de oven leg ze direct op een afkoelrek. Vergeet er niet 1 of 2 te proeven als ze direct uit de oven komen! De afgekoelde koekjes bewaar je in een afgesloten koektrommel. Doop ze als een echte Italiaan in de koffie en genieten maar!

Voedingswaarde (per portie)

70
kcal
3.2g
eiwit
9.2g
koolhydraten
2.1g
vet

Tags

Gerelateerde recepten