Pistache-Baklava Cups
Bakken

Pistache-Baklava Cups

Zoete verrassing

Bereidingstijd
35 minuten
Porties
12 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en vet een muffinvorm licht in met boter.

  2. 2

    Hak de pistachenoten en walnoten fijn en meng ze met de kaneel.

  3. 3

    Snijd de filodeegvellen in vierkanten van 10 x 10 cm, bestrijk ze met gesmolten boter en stapel telkens drie velletjes op elkaar. Druk deze in de muffinvorm.

  4. 4

    Verdeel het notenmengsel over de cups en bak 12-15 minuten goudbruin en krokant.

  5. 5

    Breng in een steelpan de honing, het water en het citroensap aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en giet de siroop direct over de warme cups. Laat afkoelen.

Voedingswaarde (per portie)

479
kcal
11.9g
eiwit
68.4g
koolhydraten
17.8g
vet

Tags

Gerelateerde recepten