
Bakken
Pistache-Baklava Cups
Zoete verrassing
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
12 porties
Beoordeling
10.0/10(1)
Beoordeel:
10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- 1
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en vet een muffinvorm licht in met boter.
- 2
Hak de pistachenoten en walnoten fijn en meng ze met de kaneel.
- 3
Snijd de filodeegvellen in vierkanten van 10 x 10 cm, bestrijk ze met gesmolten boter en stapel telkens drie velletjes op elkaar. Druk deze in de muffinvorm.
- 4
Verdeel het notenmengsel over de cups en bak 12-15 minuten goudbruin en krokant.
- 5
Breng in een steelpan de honing, het water en het citroensap aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en giet de siroop direct over de warme cups. Laat afkoelen.
Voedingswaarde (per portie)
479
kcal
11.9g
eiwit
68.4g
koolhydraten
17.8g
vet


