Pistache Baked Cheesecake
Bakken

Pistache Baked Cheesecake

Een echte showstopper

Bereidingstijd
5 uur 30 minuten
Porties
12 porties

Beoordeling

10.0/10(1)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte en Vet een springvorm van 24 cm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. 2

    Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot een samenhangend mengsel.

  3. 3

    Schep dit in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel zodat er een egale, compacte bodem ontstaat. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

  4. 4

    Doe de roomkaas en mascarpone in een grote kom en klop dit met een handmixer of standmixer glad en romig (ca. 2 minuten). Voeg de kristalsuiker en het vanille-extract toe en mix nog 1 minuut door.

  5. 5

    Voeg de eieren één voor één toe. Mix kort na elk ei, zodat het volledig opgenomen wordt. Niet te lang mixen, anders wordt het beslag te luchtig. Voeg de maizena toe en mix kort door.

  6. 6

    Hak de pistachenoten fijn (tot bijna meel, maar nog net een beetje structuur) en spatel dit samen met de slagroom voorzichtig door het beslag.

  7. 7

    Haal de springvorm met bodem uit de koelkast. Giet het cheesecakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Bak de cheesecake ca. 55–60 minuten. De randen moeten stevig zijn, het midden mag nog een beetje wiebelen. Zet de oven uit, open de ovendeur op een kier en laat de cheesecake 1 uur in de oven afkoelen. Dit voorkomt dat hij scheurt.

  9. 9

    Haal de cheesecake na het afkoelen uit de oven en laat volledig afkoelen op het aanrecht. Zet daarna minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast om goed op te stijven.

  10. 10

    Klop de slagroom lobbig met de poedersuiker. Roer hier de pistachepasta doorheen (of extra fijngemalen pistache, voor een pistache-slagroom). Verdeel de slagroom over de bovenkant van de cheesecake. Garneer met grofgehakte pistachenoten. Genieten maar!

Voedingswaarde (per portie)

500
kcal
12.1g
eiwit
44.5g
koolhydraten
31.2g
vet

Tags

Gerelateerde recepten

Pistache Baked Cheesecake – Pistache Recepten